Recept
« Terug naar recepten
kippensoep met laos
PT45M
kippensoep met laos
Een heerlijk kippensoep met laos recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kippensoep met laos te bereiden
Breng 21/2 deciliter water in een grote pan aan de kook en voeg 1/2 liter kokosmelk toe.Schil de galangawortel en snijd hem in dunne plakken.verwijder de harde delen van het citroengras en snijd de stengels in stukjes van 21/2 centimeter.Voeg de kippendijen,galanga,het citroengras en 1 eetlepel vissaus toe.Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.Snijd de kipfilet in stukjes en voeg deze halverwege de kooktijd toe.Roer de rest van de kokosmelk door de soep en breng de soep aan de kook.Snijd de kleine spaanse pepers overlangs doormidden,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.Voeg ze met de citroenblaadjes toe aan de soep.Neem de pan van het vuur.Maak de uitjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.Snijd de spaanse peper overlangs doormidden,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.Schep de soep in de kommen.Besprenkel de soep met het citroensap en de rest van de vissaus en verdeel de ui en spaanse peper erover.