Verdeel de gekookte garnalen over de borden en schep de soep er over.
Strooi er seroendeng over. Geef er naan bij.
Recept
« Terug naar recepten
Kippensoep uit India (Mulligatawny)
PT120M
Kippensoep uit India (Mulligatawny)
Een heerlijk kippensoep uit india (mulligatawny) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Variatie van de familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippensoep uit India (Mulligatawny) te bereiden
1).Verhit de geklaarde boter in een grote pan met dikke bodem. Fruit daarin aan de ui en de gember. De ui mag niet bruin worden, moet wel zacht zjjn geworden.
2).Doe er dan de knoflook bij, roer een halve minuut.
3).Dan er bij de kunjit, djinten ketumbar, lombokringetjes,
cayenne peper, zwarte peper en 5 cc zeezout en blijf goed roeren.
4).Doe de kip er bij en laat deze bruinen.
5).Doe de bouillon er nu bij met de linzen en breng dit geheel aan de kook. Laat de inhoud van de pan op een zacht vuurtje 30 minuten koken.
6).Doe er dan de aardappels bij in de schil (en in blokjes gesneden van ± 2 cm) en laat ook die een half uur koken.
7).Nu mag het limoensap er bij en de kokosmelk. Blijf wel goed roeren. De soep mag nog verder op smaak gebracht worden zo nodig en is dan klaar om op te dienen.
2).Doe er dan de knoflook bij, roer een halve minuut.
3).Dan er bij de kunjit, djinten ketumbar, lombokringetjes,
cayenne peper, zwarte peper en 5 cc zeezout en blijf goed roeren.
4).Doe de kip er bij en laat deze bruinen.
5).Doe de bouillon er nu bij met de linzen en breng dit geheel aan de kook. Laat de inhoud van de pan op een zacht vuurtje 30 minuten koken.
6).Doe er dan de aardappels bij in de schil (en in blokjes gesneden van ± 2 cm) en laat ook die een half uur koken.
7).Nu mag het limoensap er bij en de kokosmelk. Blijf wel goed roeren. De soep mag nog verder op smaak gebracht worden zo nodig en is dan klaar om op te dienen.