Recept
« Terug naar recepten
Kippensoep
PT45M
Kippensoep
Een heerlijk kippensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renée Ramerman
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippensoep te bereiden
Pel en snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd het groene deel in stukken. Snijd 2 worteltjes in stukjes. Doe de kippenbouten en de vleugeltjes in een pan. Voeg de gesneden prei, worteltjes, 1/2 gesnipperde ui, het kruidenbuiltje en de selderij toe. Verkruimel de kippenbouillontabletten erboven en voeg 2 liter water toe. Breng het geheel op zacht vuur langzaam aan de kook en schep met een lepel het schuim eraf. Laat de bouillon met het deksel schuin op de pan 2-3 uur (op een vlamverdeler) zachtjes trekken. Snijd de rest van de prei in mooie dunne ringen en snijd ook de andere worteltjes in mooie plakjes. Meng het gehakt met wat zout, peper en nootmuskaat en draai er kleine balletjes van. Neem de kippenbouten en vleugeltjes uit de bouillon en haal het vlees van de botjes. Snijd het vlees in stukjes. Leg een vochtige schone doek in een zeef en hang deze in een andere pan. Schenk de bouillon door de zeef. Breng de bouillon weer aan de kook en voeg het kippenvlees, de gehaktballetjes, de vermicelli, de preiringen, de wortelplakjes en de rest van de gesnipperde ui toe. Kook de kippensoep in ± 10 minuten heel zachtjes gaar. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
hns zegt: