Recept
« Terug naar recepten
Kiproomschotel
PT15M
Kiproomschotel
Een heerlijk kiproomschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorry Hertog
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mezelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kiproomschotel te bereiden
Doe onder in een ingevette ovenschaal de soep, wrijf de kipfilets in met knoflook, doe er de peper en de paprika over naar smaak. De ingewreven kipfilets boven op de soep (iets in de soep drukken). Vervolgens de champignons er over verdelen, slagroom, tijm en de peterseliekruiden erover, doe vervolgens de laurierblaadjes hier en daar tussen.
45 - 60 min. (hangt van de dikte van de kipfilet af) in de oven met alum.folie erover op 180°C daarna 20 min. zonder alum.folie.
Serveer met stokbrood of rijst. Voorkeur het stokbrood, lekker soppen mmm
45 - 60 min. (hangt van de dikte van de kipfilet af) in de oven met alum.folie erover op 180°C daarna 20 min. zonder alum.folie.
Serveer met stokbrood of rijst. Voorkeur het stokbrood, lekker soppen mmm
Mijn kookverhaal (Dorry Hertog)
Dit recept maak ik al 30 jaar en mijn familie en vrienden vragen altijd weer om dit te maken. Het is super snel klaargezet/gemaakt, kan van te voren en dan in de koelkast. Geen stress en echt heerlijk.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mdortmans zegt:
Dorry zegt:
En makkelijk vond je niet? Binnenkort kom ik nog met zo'n makkelijk recept, 30 jaar geleden gekregen van een Finse kok. Groetjes, Dorry
slaatje zegt:
dorry55 zegt: