Je kan ook mierikswortel aan de salade toevoegen.
Als ontbijt smeer het op een getoaste dikke broodsnede en versier dan met een sneetje tomaat of bestrooi met een weinig paprikapoeder.
Recept
« Terug naar recepten
Kipsalade
PT30M
Kipsalade
Een heerlijk kipsalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Zelf uitgetest
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipsalade te bereiden
Was de kippenfilt, snij de vetresten weg en snij in blokjes. ( Je kan ook de randen van filet gebruiken en de filet zelf gebruiken voor een hoofdgerecht.)
Kook de stukjes kip in water, waaraan je enkele peperkorrels , een laurierblad en een geplet teentje look toevoegt.
Kook zachtjes gedurende 15 min.
Schep bij het begin van het koken het schuim af.
Giet de filet door een zeef. De kookvloeistof kan je gebruiken voor de bereiding van een consommé.
Versnipper fijn een rode ui en rasp een halve wortel erbij.
Trek de gekookte filet in stukjes en meng grondig met de gesnipperde ui en de geraspte wortel.
Voeg een weinig mayonaise toe en breng alles onder mengen op smaak met peper en zout.
Bewaar in de ijskast.
Serveer als voorgerecht op een sneetje toast.
Kook de stukjes kip in water, waaraan je enkele peperkorrels , een laurierblad en een geplet teentje look toevoegt.
Kook zachtjes gedurende 15 min.
Schep bij het begin van het koken het schuim af.
Giet de filet door een zeef. De kookvloeistof kan je gebruiken voor de bereiding van een consommé.
Versnipper fijn een rode ui en rasp een halve wortel erbij.
Trek de gekookte filet in stukjes en meng grondig met de gesnipperde ui en de geraspte wortel.
Voeg een weinig mayonaise toe en breng alles onder mengen op smaak met peper en zout.
Bewaar in de ijskast.
Serveer als voorgerecht op een sneetje toast.