Recept
« Terug naar recepten
Kipsalade met mangosaus
PT20M
Kipsalade met mangosaus
Een heerlijk kipsalade met mangosaus recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jean Wertz
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipsalade met mangosaus te bereiden
Kipfilet in circa 10 minuten gaar laten koken. Kip in kookvocht snel laten afkoelen. Struikjes witlof schoonmaken en gele punten apart houden. Rest in stukjes van 1 cm snijden. Tauge in vergiet doen. Circa 1 liter kokend water erover heen laten lopen en tauge af laten koelen en uit laten lekken. Boven kommetje ananas afgieten en sap opvangen. Gemberbolletjes halveren en in dunne plakjes snijden. Mango schillen en vruchtvlees in keukenmachine pureren. Toevoegen: creme fraiche, citroensap, gembersiroop en kerriepoeder. Door mangopuree roeren. Saus desgewenst verdunnen met wat ananassap en op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik in koelkast bewaren. Kip in blokjes snijden, samen met witlof, tauge, ananas en gember door elkaar scheppen. Witlofpunten in krans op platte schaal leggen. Salade in midden scheppen en saus apart serveren.