Recept
« Terug naar recepten
Kipsaté met taugésalade
PT78M
Kipsaté met taugésalade
Een heerlijk kipsaté met taugésalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
78 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
445 kCal energie
39 Gram eiwit
4 Gram vet
65 Gram koolhydraten
39 Gram eiwit
4 Gram vet
65 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipsaté met taugésalade te bereiden
Steek de barbecue aan.
Schep de kip om met 3 eetlepels ketjap en peper en zout naar smaak.
Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 10 minuten marineren.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de komkommer in stukjes.
Meng de komkommer met de taugé, azijn en rest van de ketjap.
Breng op smaak met peper en zout.
Rijg de kip aan de satéstokjes.
Rooster op de hete barbecue in circa 8 minuten bruin en gaar.
Keer regelmatig.
Verdeel de kipsaté over 4 borden en schep er de rijst bij.
Serveer met de taugésalade.
Lekker met sambal.
Schep de kip om met 3 eetlepels ketjap en peper en zout naar smaak.
Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 10 minuten marineren.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de komkommer in stukjes.
Meng de komkommer met de taugé, azijn en rest van de ketjap.
Breng op smaak met peper en zout.
Rijg de kip aan de satéstokjes.
Rooster op de hete barbecue in circa 8 minuten bruin en gaar.
Keer regelmatig.
Verdeel de kipsaté over 4 borden en schep er de rijst bij.
Serveer met de taugésalade.
Lekker met sambal.
Anna zegt: