Recept
« Terug naar recepten
Kipsateburger
PT30M
Kipsateburger
Een heerlijk kipsateburger recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Snacks - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipsateburger te bereiden
-De kipfilet in kleine blokjes snijden en mengen met het zakje marinade, olie en ketjap.
-Even laten marineren.
-Het geheel in een keukenmachine doen en fijnmalen.
-Het ei er goed doorroeren.
-Van dit mengsel 2 burgers maken, de burgers voorzichtig door bloem wentelen en koud wegzetten.
-De broodjes opensnijden en de onderkant beleggen met de wortelrauwkost.
-De burgers nogmaals door bloem halen en in de grill bruin en gaar bakken.
-Intussen de pindakaas verwarmen met een scheutje melk en wat sambal, zoveel melk erbij doen tot je een dikke saus krijgt.
-De burgers op de broodjes met rauwkost leggen, de satesaus erover verdelen, bestrooien met taugé en gedroogde uitjes.
-Meteen serveren.
-Even laten marineren.
-Het geheel in een keukenmachine doen en fijnmalen.
-Het ei er goed doorroeren.
-Van dit mengsel 2 burgers maken, de burgers voorzichtig door bloem wentelen en koud wegzetten.
-De broodjes opensnijden en de onderkant beleggen met de wortelrauwkost.
-De burgers nogmaals door bloem halen en in de grill bruin en gaar bakken.
-Intussen de pindakaas verwarmen met een scheutje melk en wat sambal, zoveel melk erbij doen tot je een dikke saus krijgt.
-De burgers op de broodjes met rauwkost leggen, de satesaus erover verdelen, bestrooien met taugé en gedroogde uitjes.
-Meteen serveren.