Recept
« Terug naar recepten
Kipschnitzel met rijst
PT40M
Kipschnitzel met rijst
Een heerlijk kipschnitzel met rijst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipschnitzel met rijst te bereiden
Meng het broodkruim met de groene kruiden, peper en zout. Klop de eieren los in een kommetje. Doe de bloem in een andere kom. Wentel de kip eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het broodkruim.
Fruit de ui in olijfolie. Doe er de pijnboompitten bij en bak tot ze lichtjes kleuren. Voeg de rijst toe en roer tot hij glazig wordt.
Roer er het piment, de kaneel en krenten door. Overgiet met de warme bouillon en breng aan de kook. Laat 15 à 20 minuten heel zachtjes sudderen, tot de rijst zacht is en het vocht geabsorbeerd (voeg indien nodig wat meer bouillon toe). Roer er tot slot de boter door.
Verhit in een pan boter met olijfolie en bak de kip goudbruin. Serveer ze met de rijst.
Fruit de ui in olijfolie. Doe er de pijnboompitten bij en bak tot ze lichtjes kleuren. Voeg de rijst toe en roer tot hij glazig wordt.
Roer er het piment, de kaneel en krenten door. Overgiet met de warme bouillon en breng aan de kook. Laat 15 à 20 minuten heel zachtjes sudderen, tot de rijst zacht is en het vocht geabsorbeerd (voeg indien nodig wat meer bouillon toe). Roer er tot slot de boter door.
Verhit in een pan boter met olijfolie en bak de kip goudbruin. Serveer ze met de rijst.