Recept
« Terug naar recepten
Kipspiesjes met perziksalsa
PT40M
Kipspiesjes met perziksalsa
Een heerlijk kipspiesjes met perziksalsa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
21
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipspiesjes met perziksalsa te bereiden
De kipfilet in blokjes snijden. Sjalot fijnsnipperen. Alle ingrediënten in een plastic diepvrieszakje doen (deze zijn wat steviger als gewone plastic zakjes). Het zakje sluiten en een beetje doorkneden zodat de marinade overal tussen zit.
De houten stokjes 30 minuten in koud water laten liggen en de kipfilet net zo lang (in de koelkast) leggen. De kipfilet aan de houten stokjes rijgen en tot gebruik terug in de koelkast zetten.
Perzik en sjalot heel klein snijden en vermengen met de chilisaus en perziksiroop. (Gebruik je verse perzikken zorg dan dat je erg rijpe perzikken hebt en verwarm 2-3 el sinaasappelsap waar je 1 el. suiker in oplost ter vervanging van de siroop uit het blik)
Naar smaak een beetje peper en zout toevoegen.
De perziksaus maak je heel eenvoudig door alle ingrediënten klein te snijden en samen met de chilisaus en siroop van de perzikken in een blender of met een staafmixer te vermalen.
In grillpan of op de bbq de kipspiesjes bakken en serveren met de perziksalsa en saus.
De houten stokjes 30 minuten in koud water laten liggen en de kipfilet net zo lang (in de koelkast) leggen. De kipfilet aan de houten stokjes rijgen en tot gebruik terug in de koelkast zetten.
Perzik en sjalot heel klein snijden en vermengen met de chilisaus en perziksiroop. (Gebruik je verse perzikken zorg dan dat je erg rijpe perzikken hebt en verwarm 2-3 el sinaasappelsap waar je 1 el. suiker in oplost ter vervanging van de siroop uit het blik)
Naar smaak een beetje peper en zout toevoegen.
De perziksaus maak je heel eenvoudig door alle ingrediënten klein te snijden en samen met de chilisaus en siroop van de perzikken in een blender of met een staafmixer te vermalen.
In grillpan of op de bbq de kipspiesjes bakken en serveren met de perziksalsa en saus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
frauke31 zegt:
Annelien Polak zegt: