Recept
« Terug naar recepten
Kipspiesjes met rozemarijnfriet
PT60M
Kipspiesjes met rozemarijnfriet
Een heerlijk kipspiesjes met rozemarijnfriet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipspiesjes met rozemarijnfriet te bereiden
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de ovenfrietverpakking.Ris aan de onderkant van de rozemarijntakjes de naaldjes eraf.(bewaar ze voor de friet).Snijd de kipfilet in stukken van 4 cm.dikte.Prik met een satéprikker een gaatje in de kipstukjes en rijg de kip aan de 4 rozemarijntakjes.Bestrooi ze met peper en zout.Bak intussen de friet volgens de aanwijzing op de verpakking.Verhit de grillpan voor.Bestrijk de tomaten aan de snijkant met een 1/2 el.olijfolie en grill ze met de snijkant naar benden 3 min.bestrijk intussen de velkant van de tomaten met 1/2 el.olijfolie.Draai de tomaten om en grill ook de velkant nog 2 min.Schep ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.Maak de grillpan schoon en bestrijk de kipspiesjes met 1el.olijfolie.Grill de kip aan alle kanten in 6 min.goudbruin en gaar.Bestrooi de frietjes 5 min.voor het einde van de baktijd met de rozemarijnblaadjes.Schep ze,als alles goudbruin en gaar zijn in een kom en bestrooi naar smaak met zout.Verdeel de spiesjes en de tomaten over 4 borden en schep de frietjes ernaast.
kooktan zegt: