Recept
« Terug naar recepten
Kipvingers
PT30M
Kipvingers
Een heerlijk kipvingers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kipvingers te bereiden
-De kipfilet's in reepjes snijden.
-Een pan water opzetten en de bouillonblokjes erbij doen.
-Als het water kookt de kipreepjes erin doen en 5 minuutjes laten koken.
-De kip uit de bouillon halen en laten afkoelen.
-Een dik beslag maken van bloem, eieren en melk.
-De kipreepjes bestrooien met een beetje bloem.
-De fritepan verwarmen tot 180C.
-De kipreepjes door het dikke beslag halen en goudbruin frituren.
-Goed laten uitlekken en serveren met satésaus, chilisaus of coctailsaus.
-Een pan water opzetten en de bouillonblokjes erbij doen.
-Als het water kookt de kipreepjes erin doen en 5 minuutjes laten koken.
-De kip uit de bouillon halen en laten afkoelen.
-Een dik beslag maken van bloem, eieren en melk.
-De kipreepjes bestrooien met een beetje bloem.
-De fritepan verwarmen tot 180C.
-De kipreepjes door het dikke beslag halen en goudbruin frituren.
-Goed laten uitlekken en serveren met satésaus, chilisaus of coctailsaus.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Door de kip eerst voor te koken droogt het vlees niet zo erg uit.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
beertje36 zegt:
apu zegt: