KookJij

Kiymali Cep Boregi! Bladerdeeg met gehakt

Een heerlijk kiymali cep boregi! bladerdeeg met gehakt recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kiymali Cep Boregi! Bladerdeeg met gehakt te bereiden

De plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad leggen.
Een beetje olijfolie in een koekepan verhitten en het rundergehakt daarin met een vork losmaken en bakken.
De ui snipperen, met de fijngehakte Spaanse peper en de geperste teentjes knoflook aan het vlees toevoegen en meebakken.
Vlees kruiden met de paprikapoeder, zout en peper.
De tomatenpuree erdoor roeren en de gehakte peterselie toevoegen.
Het eiwit met een beetje water los kloppen.
Uit de plakken bladerdeeg kleine rechthoeken snijden en deze met het eiwit bestrijken.
De vulling aan 1 lange zijde van de rechthoeken gelijkmatig verdelen.
Daarna de rechthoeken oprollen en de randen goed aandrukken.
De lengte van de boomstammetjes varieert van 8 tot 15 cm.
De boomstammetjes in pruttelende olijfolie goudgeel bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Ik heb dit inmiddels al vaak gemaakt, zowel in olie als in de oven, op beide manieren is dit gewoon een heerlijk recept, zowel warm als koud!
Anna

Anna zegt:
Dank je voor je snelle reactie:D:D Ik zal het je laten weten, als ik ze gemaakt heb;) Zeker lekker warm, daar?
:D:D
Groetjes,
Anna.
ayse

ayse zegt:
Hallo Anna.
Eerlijk gezegd heb ik dat nog niet uitgeprobeerd (in de oven) wie probeert het als eerste uit? ;)
Groetjes uit Turkije en een fijn weekend terug :D
Anna

Anna zegt:
Ayse, kun je deze broodjes ook in de oven bereiden ipv in de olie frituren?
Groetjes en een fijn weekend:D;)
Anna.
ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerstdagen en een goed *2010* Ayse:D
maureen1965

maureen1965 zegt:
Dit is zo lekker! Man man ik ben helemaal verliefd op de Turkse keuken haha! Heb voor dit recept Turkse pepers en platte peterselie gebruikt! Heerlijk! :D:D:D
margherita

margherita zegt:
het is heeeeééérlijk !!:o:D
ayse

ayse zegt:
Hi WIM !!
Fijn dat mijn recepten geslaagd zijn;):)

Ama e-mail adresi vermem sorrie :p

Beste groetjes voor jullie

:D AYSE:D
wim

wim zegt:
ayse lieve kokkin ik ben weer helemaal bij,wat wèèr een supper recept,ik kan je niet genoeg bedanken ook namens onze zèèr grote familie,e-mail adresni abilir miyim ???;):p:D;):);)