KookJij

Klapper taart

Een heerlijk klapper taart recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Klapper taart te bereiden

Eigeel mengen met boter, suiker, vanille en meel.
Eiwitten stijf kloppen en er door spatelen.
Uitgelekte klapper voorzichtig er door mengen.
In de vorm doen.
In de oven bakken tot gaar, ongeveer 1 u. op 180 graden,
checken moet in ieder geval bruin zijn.
Afkoelen kan lauw warm gegeten worden of koud.

Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

Dit was 1 van de eerste taarten die ik bij m'n schoon familie kreeg, ben zelf een Drentse dus al die lekkere hapjes kende ik niet, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt!!!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Leen

Leen zegt:
Wat zijn klappers, uitgelekt of niet. In Belgie niet bekent? Zou graag recept uitproberen !:)