KookJij

Klassieke eiersalade

Een heerlijk klassieke eiersalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Klassieke eiersalade te bereiden

Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Giet er koud water over, pel ze en hak ze fijn. Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in smalle boogjes. Verdeel de ansjovisfilets in kleine stukjes. Snijd de uitjes in smalle ringetjes. Was de andijvie, rol de bladeren iets op en snijd ze in smalle reepjes.
Bereiden:
Leg de andijvie op een schaal of in een kom. Schep de bleekselderij, ansjovis en uitjes door de eieren. Meng de ingrediënten voor de dressing en spatel deze luchtig door de salade. Verdeel de salade over de andijvie en bestrooi het gerecht met kappertjes.
Tip:
Meng eens 2 fijngehakte augurken door de salade. Breid de salade uit met blokjes gekookte aardappel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Een zoetje erbij is ook erg lekker, bijv. een appel in blokjes of een peer!
ria

ria zegt:
lekker!