Recept
« Terug naar recepten
Klassieke eiersalade
PT25M
Klassieke eiersalade
Een heerlijk klassieke eiersalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Klassieke eiersalade te bereiden
Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Giet er koud water over, pel ze en hak ze fijn. Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in smalle boogjes. Verdeel de ansjovisfilets in kleine stukjes. Snijd de uitjes in smalle ringetjes. Was de andijvie, rol de bladeren iets op en snijd ze in smalle reepjes.
Bereiden:
Leg de andijvie op een schaal of in een kom. Schep de bleekselderij, ansjovis en uitjes door de eieren. Meng de ingrediënten voor de dressing en spatel deze luchtig door de salade. Verdeel de salade over de andijvie en bestrooi het gerecht met kappertjes.
Tip:
Meng eens 2 fijngehakte augurken door de salade. Breid de salade uit met blokjes gekookte aardappel.
Bereiden:
Leg de andijvie op een schaal of in een kom. Schep de bleekselderij, ansjovis en uitjes door de eieren. Meng de ingrediënten voor de dressing en spatel deze luchtig door de salade. Verdeel de salade over de andijvie en bestrooi het gerecht met kappertjes.
Tip:
Meng eens 2 fijngehakte augurken door de salade. Breid de salade uit met blokjes gekookte aardappel.
Liske zegt: