Serveer de erwtensoep in kommen of diepe borden, strooi er de peterselie over en geef plakjes gewelde worst er bij en de spareribs.
Voor de liefhebbers kan er evt. nog sambal bij worden geserveerd.
Recept
« Terug naar recepten
Klassieke Erwtensoep met Sparerib Garnituur
PT240M
Klassieke Erwtensoep met Sparerib Garnituur
Een heerlijk klassieke erwtensoep met sparerib garnituur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Pascal Jalhay (Telegraaf dd 20130112)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Klassieke Erwtensoep met Sparerib Garnituur te bereiden
1).Zet de grote pan op met water, hamschijf, krabbetjes en ontbijtspek en breng aan de kook. Laat dan 90 minuten trekken.
2).Voeg aardappels toe en laat 20 minuten koken.
2).Voeg dan toe de knolselderij, bleekselderij, prei en de uien en laat nog eens 20 minuten trekken.
3).Nu gaan de spliterwten er bij en dan mag het geheel nog eens 30 minuten trekken (= zachtjes koken). Wel zo nu en dan even roeren.
4).De vlezen worden uit de pan gehaald en ontbeend en in kleine stukken gesneden De vlezen mogen dan weer terug in de pan met de melk.
5).Breng voorzichtig weer terug aan de kook en bekijk of er nog water bij moet. Breng op smaak met de peper en eventueel nog wat zout.
6).De rookworst kan nu worden geweld bij 80 - 90 graden Celsius.
We zijn ook al aan de spareribs begonnen:
7).Breng de witte en rode wijn met de bouillon aan de kook en voeg dan toe de spareribs, ui, knoflook en gember. Laat dit 3 uur staan en haal de spareribs er dan uit.
8).Zet de oven op 200 graden Celsius.
9).Kook de bouillon dan verder in (de rest is er dan uitgezeefd) tot een 100 cc over is.
10).Lepel wat bouillon over de ribbetjes en zet de ribbetjes 3 minuten in de oven.
11).Herhaal dit nog 4 x.
2).Voeg aardappels toe en laat 20 minuten koken.
2).Voeg dan toe de knolselderij, bleekselderij, prei en de uien en laat nog eens 20 minuten trekken.
3).Nu gaan de spliterwten er bij en dan mag het geheel nog eens 30 minuten trekken (= zachtjes koken). Wel zo nu en dan even roeren.
4).De vlezen worden uit de pan gehaald en ontbeend en in kleine stukken gesneden De vlezen mogen dan weer terug in de pan met de melk.
5).Breng voorzichtig weer terug aan de kook en bekijk of er nog water bij moet. Breng op smaak met de peper en eventueel nog wat zout.
6).De rookworst kan nu worden geweld bij 80 - 90 graden Celsius.
We zijn ook al aan de spareribs begonnen:
7).Breng de witte en rode wijn met de bouillon aan de kook en voeg dan toe de spareribs, ui, knoflook en gember. Laat dit 3 uur staan en haal de spareribs er dan uit.
8).Zet de oven op 200 graden Celsius.
9).Kook de bouillon dan verder in (de rest is er dan uitgezeefd) tot een 100 cc over is.
10).Lepel wat bouillon over de ribbetjes en zet de ribbetjes 3 minuten in de oven.
11).Herhaal dit nog 4 x.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Het lijkt inderdaad weinig vocht, maar als nog eens:
a)er komt 150 cc melk bij
b)er staat vermeld, dat er water bij kan als het te dik lijkt te worden.
Kritiek : graag, maar dan eerst nauwkeurig lezen.
Jan A.
slaatje zegt:
slaatje zegt: