Serveer de biefstuk warm en saus lauwwarm ernaast of erover, naar eigen idee, op een verwarmd bord en garneer met de takjes dragon - dit gerecht combineert bijzonder goed met haricots verts en eigengemaakte aardappelkroketjes.
Dit is een heel smaakvol hoofdgerecht voor de Kerstdagen (natuurlijk ook voor andere dagen), niet te zwaar, omdat er toch al meerdere gangen tijdens het Kerstmaal zijn.
Recept
« Terug naar recepten
klassieke Franse kogelbiefstuk met bearnaisesaus
PT60M
klassieke Franse kogelbiefstuk met bearnaisesaus
Een heerlijk klassieke franse kogelbiefstuk met bearnaisesaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Peter van der Laan
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Kinderen - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
een Franse kennis
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe klassieke Franse kogelbiefstuk met bearnaisesaus te bereiden
De bearnaisesaus: doe de sjalot met 1 eetlepel van de dragon in de sauspan, met de peperkorrels en de azijn, klop de eidooiers en water door dit mengsel en zet de pan op een laag vuur; blijf kloppen tot de saus bindt;
haal de pan meteen van het vuur zodat het mengsel niet schift en klop beetje bij beetje de boter door de saus;
zeef de saus en breng de saus op smaak met het citroensap, zout en peper naar smaak en de rest van de dragon.
De biefstuk: bestrooi de kogelbiefstuk met zout en peper, naar smaak, en vet een (grill)pan met antiaanbaklaag licht in met wat olie en grill de steaks dan ca. 5 minuten aan elke kant en voeg op het laatst de boter toe en haal het vlees door het bakvet met de boter.
haal de pan meteen van het vuur zodat het mengsel niet schift en klop beetje bij beetje de boter door de saus;
zeef de saus en breng de saus op smaak met het citroensap, zout en peper naar smaak en de rest van de dragon.
De biefstuk: bestrooi de kogelbiefstuk met zout en peper, naar smaak, en vet een (grill)pan met antiaanbaklaag licht in met wat olie en grill de steaks dan ca. 5 minuten aan elke kant en voeg op het laatst de boter toe en haal het vlees door het bakvet met de boter.