Komijnpoeder geeft een speciale smaak aan de soep.
Je kan het weglaten.
Je kan ook op het einde zure room toevoegen, doorheen roeren en heet opdienen.
Het paprikapoeder niet toevoegen als je de ui en het spek bakt, want dan kan het paprikapoeder verbranden en wordt het zoetig.
Recept
« Terug naar recepten
Klassieke Hongaarse boemelaarssoep (Korhelyleves gazdagon)
PT120M
Klassieke Hongaarse boemelaarssoep (Korhelyleves gazdagon)
Een heerlijk klassieke hongaarse boemelaarssoep (korhelyleves gazdagon) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8-10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Geserveerd op een Hongaars feestje en zelf daarna uitgetest.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Klassieke Hongaarse boemelaarssoep (Korhelyleves gazdagon) te bereiden
Snij het spek in blokjes.
Snij de ui in ringen.
Versnipper en plet de knoflook teentjes.
Indien de zuurkool te zout is, spoel de zuurkool in water, laat 5-10 min rusten, giet af en wring de zuurkool uit.
Bak het spek lichtjes aan in het vet.
Voeg daarna de uiringen en de geplette knoflook toe en stoof alles zachtjes glazig.
Versnij het vlees van het hammetje.
Versnij het vlees van het hammetje en rol het door de bloem en voeg de bloem en het hammetje bij de gestoofde ui en spek en bak nog een min door, wel zachtjes zodat de bloem en het vet niet bruin brandt.
Voeg alles, ook het been van het hammetje en paprikapoeder bij 2 l water, en laat nog zachtjes gedurende 2 u sudderen.
Snij de gerookte worst in schijven en voeg ze toe aan de soep en laat nog enkele min doorkoken.
Breng op smaak met peper en komijnpoeder en indien nodig zout.
Dien heet op met brood en serveer op de soep een streepje zure room.
Breng op smaak met peper.
Snij de ui in ringen.
Versnipper en plet de knoflook teentjes.
Indien de zuurkool te zout is, spoel de zuurkool in water, laat 5-10 min rusten, giet af en wring de zuurkool uit.
Bak het spek lichtjes aan in het vet.
Voeg daarna de uiringen en de geplette knoflook toe en stoof alles zachtjes glazig.
Versnij het vlees van het hammetje.
Versnij het vlees van het hammetje en rol het door de bloem en voeg de bloem en het hammetje bij de gestoofde ui en spek en bak nog een min door, wel zachtjes zodat de bloem en het vet niet bruin brandt.
Voeg alles, ook het been van het hammetje en paprikapoeder bij 2 l water, en laat nog zachtjes gedurende 2 u sudderen.
Snij de gerookte worst in schijven en voeg ze toe aan de soep en laat nog enkele min doorkoken.
Breng op smaak met peper en komijnpoeder en indien nodig zout.
Dien heet op met brood en serveer op de soep een streepje zure room.
Breng op smaak met peper.
riafon zegt:
Komijnpoeder doe ik er niet bij, ook niet in pörkölt. Als spek neem ik het spek met weinig vet ( Kolosvari szalona ).
Ik neem ook het zachte paprikapoeder.
Soms voeg ik ook wel eens gemalen paprikcreme (daralt )toe.
Het is een soep die we meestal kregen na een avondje en nachtje feesten.