KookJij

Klassieke minestrone

Een heerlijk klassieke minestrone recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Klassieke minestrone te bereiden

Kook de pasta volgens de aanwijzing op het pak beetgaar.
Spoel de bonen af met koud water en laat goed uitlekken.
Maak de groenten schoon en snijd ze fijn.
Doe ui, wortel en bleekselderij in een wok.
Voeg laurierblaadjes, oregano en 300 ml. groentebouillon toe.
Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan 5 min. zachtjes doorkoken.
Voeg de rode wijn, tomaten en de rest van de groentebouillon toe.
Zet het vuur lager en laat 10 min. zachtjes pruttelen.
Voeg de bonen toe en verwarm het geheel nogmaals 5 min.
Roer er de pasta door en breng de soep op smaak met zout en peper.
Verwijder de laurierblaadjes en garneer met basilicumblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jolangel

jolangel zegt:
Smaken verschillen, gelukkig maar!
Je kan het zowel zonder als met vocht doen.;)
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Lol = dat dát Mediterranians niet zo veel kan schelen. Die gaan voor lekker. Zijn wij niet wat troelerig in NL :(
Lia

Lia zegt:
Het vocht van groente in een pot of blik is vaak troebel .Niet smakelijk om te zien .Vandaar dat men vaak de (bijv. ) bonen afspoelt.
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Waarom kun je het vocht van de bonen niet gebruiken? Smaakt lekker en zit voeding in :?