Recept
« Terug naar recepten
Klassieke minestrone
PT40M
Klassieke minestrone
Een heerlijk klassieke minestrone recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Klassieke minestrone te bereiden
Kook de pasta volgens de aanwijzing op het pak beetgaar.
Spoel de bonen af met koud water en laat goed uitlekken.
Maak de groenten schoon en snijd ze fijn.
Doe ui, wortel en bleekselderij in een wok.
Voeg laurierblaadjes, oregano en 300 ml. groentebouillon toe.
Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan 5 min. zachtjes doorkoken.
Voeg de rode wijn, tomaten en de rest van de groentebouillon toe.
Zet het vuur lager en laat 10 min. zachtjes pruttelen.
Voeg de bonen toe en verwarm het geheel nogmaals 5 min.
Roer er de pasta door en breng de soep op smaak met zout en peper.
Verwijder de laurierblaadjes en garneer met basilicumblaadjes.
Spoel de bonen af met koud water en laat goed uitlekken.
Maak de groenten schoon en snijd ze fijn.
Doe ui, wortel en bleekselderij in een wok.
Voeg laurierblaadjes, oregano en 300 ml. groentebouillon toe.
Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan 5 min. zachtjes doorkoken.
Voeg de rode wijn, tomaten en de rest van de groentebouillon toe.
Zet het vuur lager en laat 10 min. zachtjes pruttelen.
Voeg de bonen toe en verwarm het geheel nogmaals 5 min.
Roer er de pasta door en breng de soep op smaak met zout en peper.
Verwijder de laurierblaadjes en garneer met basilicumblaadjes.
jolangel zegt:
Je kan het zowel zonder als met vocht doen.;)