Recept
« Terug naar recepten
Kleine geitenkaasterrines
PT60M
Kleine geitenkaasterrines
Een heerlijk kleine geitenkaasterrines recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleine geitenkaasterrines te bereiden
Snij de courgettes in dunne, lange plakken, bestrijk ze met olie en leg ze op de hete grillpan. Laat ze vervolgens 30 minuten marineren in een scheutje olie met een teentje knoflook. Rooster de paprika's in de oven, pel ze, snij ze in reepjes en laat ook deze 30 minuten marineren in olie en een teentje knoflook. Roer ondertussen de kaas en de eierdooiers door de yoghurt en breng het mengsel op smaak met reepjes basilicum, peper en zout. Bekleed 6 vormpjes van 8 x 4 cm, hoogte 3,5 cm met vochtig bakpapier. Bekleed er 3 met plakjes courgette, die u gedeeltelijk laat overhangen, vervolgens met reepjes paprika. Bekleed de andere 3 vormpjes met reepjes paprika en vervolgens met plakjes courgette. Vul alle vormpjes met het kaasmengsel en vouw de groenten over de vulling heen. Zet de vormpjes in een ovenschaal met heet water, zodat ze voor de helft onderstaan en zet ze 20 minuten in de oven op 180 graden. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en haal de terrines tenslotte uit de vormpjes. Garneer met partjes kerstomaat en waterkers en dien meteen op.