Recept
« Terug naar recepten
Kleine klaas oma's speculaaspop
PT120M
Kleine klaas oma's speculaaspop
Een heerlijk kleine klaas oma's speculaaspop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
michel taanman
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kingbaboon.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleine klaas oma's speculaaspop te bereiden
Aan de slag ! altijd eerst je handen wassen als je gaat kokkerellen. Doe het zelfrijzende bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in de kom. Snij de roomboter in kleine stukjes en doe die ook in de kom. Nu mag je alles lekker met je handen door elkaar kneden. Doe de melk erbij en dan weer verder kneden tot je een mooie deegbal hebt. De deegbal een uurtje in de koelkast leggen.
Laat de juf of je ouders de oven voorverwarmen op 175 graden.
Na een uurtje mag de bal uit de koelkast en mag je je best gaan doen om er iets heel moois van te maken! Misschien een pop met het hoofd van kleine klaas, Pedro, jezelf of je oma ?
Als je klaar bent gaat de pop 35 minuten in de oven, smul smakelijk !
Laat de juf of je ouders de oven voorverwarmen op 175 graden.
Na een uurtje mag de bal uit de koelkast en mag je je best gaan doen om er iets heel moois van te maken! Misschien een pop met het hoofd van kleine klaas, Pedro, jezelf of je oma ?
Als je klaar bent gaat de pop 35 minuten in de oven, smul smakelijk !
kika en bob zegt: