Recept
« Terug naar recepten
Kleine vissoufflés
PT45M
Kleine vissoufflés
Een heerlijk kleine vissoufflés recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleine vissoufflés te bereiden
kook 400 gr kabeljauw met een flinke bodem water waarin een klontje (zoute) roomboter, 1/2 potje visfond of visbouillonaan toegevoegd wordt. Giet af en pureer de vis.
Scheid vijf eieren en roer de dooiers door de vispuree. Roer daar 300 gr bechamelsaus doorheen (prima kant en klaar te verkrijgen) en twee eetlepels keukenroom. Proef de hap en maak af met zout en vers gemalen peper (wit).
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Schep de eiwitten zo voorzichtig mogelijk door het vismengsel. Vul hiermee de bakjes.
Plaats de soufflés 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en serveer ze meteen als ze nog mooi hoog zijn.
Scheid vijf eieren en roer de dooiers door de vispuree. Roer daar 300 gr bechamelsaus doorheen (prima kant en klaar te verkrijgen) en twee eetlepels keukenroom. Proef de hap en maak af met zout en vers gemalen peper (wit).
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Schep de eiwitten zo voorzichtig mogelijk door het vismengsel. Vul hiermee de bakjes.
Plaats de soufflés 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en serveer ze meteen als ze nog mooi hoog zijn.