KookJij

Kleine vissoufflés

Een heerlijk kleine vissoufflés recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleine vissoufflés te bereiden

kook 400 gr kabeljauw met een flinke bodem water waarin een klontje (zoute) roomboter, 1/2 potje visfond of visbouillonaan toegevoegd wordt. Giet af en pureer de vis.

Scheid vijf eieren en roer de dooiers door de vispuree. Roer daar 300 gr bechamelsaus doorheen (prima kant en klaar te verkrijgen) en twee eetlepels keukenroom. Proef de hap en maak af met zout en vers gemalen peper (wit).

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Schep de eiwitten zo voorzichtig mogelijk door het vismengsel. Vul hiermee de bakjes.

Plaats de soufflés 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en serveer ze meteen als ze nog mooi hoog zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst