Recept
« Terug naar recepten
Klepon (rijstebloemballetjes gevuld met palmsuiker)
PT15M
Klepon (rijstebloemballetjes gevuld met palmsuiker)
Een heerlijk klepon (rijstebloemballetjes gevuld met palmsuiker) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Klepon (rijstebloemballetjes gevuld met palmsuiker) te bereiden
- Vermeng de rijstebloem met het pandanextract, een snufje zout, en zoveel water dat het een stevig deeg wordt. Vorm er kleine balletjes van.
- Verdeel de gula Jawa in kleine blokjes en druk er een in elk balletje.
- Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de klepon hierin gaar: de balletjes zullen zinken, maar komen weer bovendrijven zodra ze gaar zijn.
- Rooster het geraspte kokos in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin en wentel de balletjes erdoor tot ze rondom met kokos zijn bedekt.
- Verdeel de gula Jawa in kleine blokjes en druk er een in elk balletje.
- Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de klepon hierin gaar: de balletjes zullen zinken, maar komen weer bovendrijven zodra ze gaar zijn.
- Rooster het geraspte kokos in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin en wentel de balletjes erdoor tot ze rondom met kokos zijn bedekt.