Recept
« Terug naar recepten
Knapkook
PT45M
Knapkook
Een heerlijk knapkook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knapkook te bereiden
De boter, suiker, vanillesuiker, losgeklopt ei en water (of melk) goed mengen.
Voeg de bloem en de backin toe.
Kneed dit tot een stevig deeg.
Laat het deeg even afkoelen, want dan laat het zich beter uitrollen.
Verdeel het deeg in vieren en rol het uit.
Bedek 4 vlaplaten met het deeg of steek koeken uit het deeg.
Prik met een vork op verschillende plaatsen in de deegbodem om te voorkomen dat er luchtblaasjes in het deeg ontstaan.
Maak het deeg nat met een kwastje met water.
Bestrooi het deeg met suiker.
Bak de knapkoeken in een voorverwarmde oven van 175 graden C. in circa 15 min gaar.
Voeg de bloem en de backin toe.
Kneed dit tot een stevig deeg.
Laat het deeg even afkoelen, want dan laat het zich beter uitrollen.
Verdeel het deeg in vieren en rol het uit.
Bedek 4 vlaplaten met het deeg of steek koeken uit het deeg.
Prik met een vork op verschillende plaatsen in de deegbodem om te voorkomen dat er luchtblaasjes in het deeg ontstaan.
Maak het deeg nat met een kwastje met water.
Bestrooi het deeg met suiker.
Bak de knapkoeken in een voorverwarmde oven van 175 graden C. in circa 15 min gaar.