Recept
« Terug naar recepten
Knapperig bospakketje
PT45M
Knapperig bospakketje
Een heerlijk knapperig bospakketje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knapperig bospakketje te bereiden
De plakjes bladerdeeg laten ontdooien.
De grotchampignons of cantharellen, oesterzwammen en de prei schoonmaken en zeer fijn hakken.
In een koekepan de boter laten smelten en hierin de prei 3 min. bakken zonder te kleuren.
De paddestoelen toevoegen en op een laag vuur 3 min. meebakken.
De bloem erdoor roeren.
De cognac en de bouillon erbij schenken en al roerend aan de kook brengen.
Het mengsel 5 min. op een laag vuur laten pruttelen, zo nu en dan roeren.
Met peper en zout op smaak brengen.
Laten afkoelen.
De plakjes bladerdeeg met een punt naar voren op het werkblad leggen.
De paddestoelenragout op de onderste helft van de plakjes bladerdeeg scheppen, zodat de randen vrij blijven.
De randen met een beetje water nat maken.
De anderen helft van de plakjes bladerdeeg over de ragout vouwen.
De randen met een vork goed op elkaar drukken.
Tot gebruik in de koelkast bewaren.
De oven voorverwarmen op 200 graden C.
Een bakplaat met een bakpapier bekleden en de pakketjes erop leggen.
Het ei loskloppen en het bladerdeeg met een beetje van het ei bestrijken.
De bospakketjes in het midden van de oven in ca 20 min. goudbruin en knapperig bakken.
Direct serveren.
De grotchampignons of cantharellen, oesterzwammen en de prei schoonmaken en zeer fijn hakken.
In een koekepan de boter laten smelten en hierin de prei 3 min. bakken zonder te kleuren.
De paddestoelen toevoegen en op een laag vuur 3 min. meebakken.
De bloem erdoor roeren.
De cognac en de bouillon erbij schenken en al roerend aan de kook brengen.
Het mengsel 5 min. op een laag vuur laten pruttelen, zo nu en dan roeren.
Met peper en zout op smaak brengen.
Laten afkoelen.
De plakjes bladerdeeg met een punt naar voren op het werkblad leggen.
De paddestoelenragout op de onderste helft van de plakjes bladerdeeg scheppen, zodat de randen vrij blijven.
De randen met een beetje water nat maken.
De anderen helft van de plakjes bladerdeeg over de ragout vouwen.
De randen met een vork goed op elkaar drukken.
Tot gebruik in de koelkast bewaren.
De oven voorverwarmen op 200 graden C.
Een bakplaat met een bakpapier bekleden en de pakketjes erop leggen.
Het ei loskloppen en het bladerdeeg met een beetje van het ei bestrijken.
De bospakketjes in het midden van de oven in ca 20 min. goudbruin en knapperig bakken.
Direct serveren.