Recept
« Terug naar recepten
Knapperige aardappelbakjes
PT140M
Knapperige aardappelbakjes
Een heerlijk knapperige aardappelbakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knapperige aardappelbakjes te bereiden
Prik de aardappels in met een vork en bak ze in 1 uur gaar in een op 200 graden voorverwrmde oven. Snijd de aardappels doormidden en schep het vruchtvlees eruit met een theelepel. Laat ongeveer 1/2 centimeter vruchtvlees zitten. Let op dat u niet door de schil heen prikt. Bestrijk de binnenkant van de aardappels met gesmolten boter. Zet de schillen met de snijkant omlaag 15 minuten onder een hete grill. Draai de aardappel scillen om en bak ze nog 5 minuten knapperig zonder ze te laten verbranden. Bestrooi de schillen met zout en peper en serveer ze warm. De bakjes kunnen gevuld worden met van alles en nog wat. Vul de aardappelbakjes met ringetjes lente ui, geraspte kaas met salami. Grill ze dan nog 5 minuten tot de kaas begint te smelten.