KookJij

Knapperige Aardappelpannekoekjes

Een heerlijk knapperige aardappelpannekoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Low Budget
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knapperige Aardappelpannekoekjes te bereiden

Aardappels schillen, daarna fijnraspen in een schaal aardappelrasp, ei, paneermeel, en zout mengen.In de bakpan de olie toevoegen en met een eetlepel bergjes aardappelsrasp plaatsen en dan op hoog vuur lekker bruin bakken! Voor low budget, deze pannekoeken vullen enorm! Lekker op brood met een pot thee erbij!

Mijn kookverhaal (Ineke Baayens)

Je kunt van alles aan het beslag toevoegen; ui, paprika, spek, gehakt e.d. Wel beschuitpaneer gebruiken anders worden de pannekoekjes niet knapperig!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

miapost

miapost zegt:
Deze pannekoeken hebben wij in Noorwegen gekregen, onze "huisbaas" of eigenaar van de chalet, maakte die voor ons,en lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
yolie55

yolie55 zegt:
Fendy, wij eten het ook als hoofdmaaltijd.
En dan ook lekker met rijstebrij na. En 3 kg aardappelen gaan op, hoor. Wij vinden ze ook lekker als ze koud zijn, en dan mee naar school en werk.
Fendy Hansen

Fendy Hansen zegt:
In Duitsland heet dat Reibekuchen alleen komt er geen beschuitpaneermeel in maar havermout,uien, 2 tot 3 eieren er in, wij eten er dan altijd appelmoes bij en nemen het dan als hoofdmaaltijd, heerlijk :p
groetjes Fendy.
gea

gea zegt:
Hoi Ineke, klinkt erg lekker. Ga ik vast een keer proberen. Alleen...is 3 kg aardappelen niet erg veel voor 4 personen?
Groetjes. Gea