Recept
« Terug naar recepten
Knapperige ontbijtcups met spek en een eitje
PT40M
Knapperige ontbijtcups met spek en een eitje
Een heerlijk knapperige ontbijtcups met spek en een eitje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knapperige ontbijtcups met spek en een eitje te bereiden
Bak in een pan het ontbijtspek net niet-knapperig en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Gebruik een deegroller om het brood iets platter te maken en steek er met behulp van een grote ronde koekjesvorm rondjes uit. Beboter 4 vormpjes van het muffin blik en leg twee schijfjes brood, elkaar iets overlappend, in elke muffinvorm.
Bestrijk het brood met boter en bestrooi met geraspte kaas. Leg het ontbijtspek er in de lengte overheen en druk licht aan. Breek de eieren bovenop het spek en bestrooi ze met zout en peper.
Bak de ontbijtcups in een voorverwarmde oven op 175°C tot het eiwit gestold is.
Garneer de cups met peterselie.
Gebruik een deegroller om het brood iets platter te maken en steek er met behulp van een grote ronde koekjesvorm rondjes uit. Beboter 4 vormpjes van het muffin blik en leg twee schijfjes brood, elkaar iets overlappend, in elke muffinvorm.
Bestrijk het brood met boter en bestrooi met geraspte kaas. Leg het ontbijtspek er in de lengte overheen en druk licht aan. Breek de eieren bovenop het spek en bestrooi ze met zout en peper.
Bak de ontbijtcups in een voorverwarmde oven op 175°C tot het eiwit gestold is.
Garneer de cups met peterselie.
fijnproever zegt: