Recept
« Terug naar recepten
Knapzakje met kerriegehakt
PT45M
Knapzakje met kerriegehakt
Een heerlijk knapzakje met kerriegehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
30st personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knapzakje met kerriegehakt te bereiden
Pel de ui en snipper deze fijn. Bak het gehakt in een koekenpan met anti-aanbaklaag in ± 5 minuten rul. Voeg de ui en kerriepoeder toe en pers de knoflook erboven uit. Fruit dit ± 3 minuten mee op zacht vuur. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verdeel het gehaktmengsel over een groot bord om af te koelen.
Laat het filodeeg ontdooien. Knip de drinkrietjes met een schaar doormidden.
Verwarm de oven voor op 190ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk een plakje filodeeg aan de bovenzijde dun met olie, leg er een ander plakje op en bestrijk de randen met olie. Snijd dit in vier even grote vierkantjes.
Schep een eetlepel gehaktvulling op het deegvierkantje. Vouw de deegranden over de gehaktvulling en druk deze aan de bovenzijde tegen elkaar tot een knapzakje. Bestrijk het knapzakje licht met melk en strooi wat sesamzaad over. Maak zo nog 28 knapzakjes.
Bak de knapzakjes ± 15-20 minuten in de oven en laat ze daarna buiten de oven ± 5 minuten op de bakplaat afkoelen. Steek door elk knapzakje een half drinkrietje als stok van de knapzak en knoop aan elk knapzakje een gekleurd lintje vast. Leg ze op gekleurde servetjes. Trakteer de knapzakjes lauwwarm of op kamertemperatuur.
Er zijn uiteindelijk 32 knapzakjes in plaats van 30. Deze twee mogen de bereiders zelf op eten.
Laat het filodeeg ontdooien. Knip de drinkrietjes met een schaar doormidden.
Verwarm de oven voor op 190ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk een plakje filodeeg aan de bovenzijde dun met olie, leg er een ander plakje op en bestrijk de randen met olie. Snijd dit in vier even grote vierkantjes.
Schep een eetlepel gehaktvulling op het deegvierkantje. Vouw de deegranden over de gehaktvulling en druk deze aan de bovenzijde tegen elkaar tot een knapzakje. Bestrijk het knapzakje licht met melk en strooi wat sesamzaad over. Maak zo nog 28 knapzakjes.
Bak de knapzakjes ± 15-20 minuten in de oven en laat ze daarna buiten de oven ± 5 minuten op de bakplaat afkoelen. Steek door elk knapzakje een half drinkrietje als stok van de knapzak en knoop aan elk knapzakje een gekleurd lintje vast. Leg ze op gekleurde servetjes. Trakteer de knapzakjes lauwwarm of op kamertemperatuur.
Er zijn uiteindelijk 32 knapzakjes in plaats van 30. Deze twee mogen de bereiders zelf op eten.