Recept
« Terug naar recepten
Knapzakje van bladerdeeg met geitenkaas en notensa
PT40M
Knapzakje van bladerdeeg met geitenkaas en notensa
Een heerlijk knapzakje van bladerdeeg met geitenkaas en notensa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knapzakje van bladerdeeg met geitenkaas en notensa te bereiden
De geitenkaas in 4 plakken snijden, kruiden met peper, zout en tijmblaadjes. Besprenkelen met de honing. De bladerdeegplakken uitleggen op het werkvlak en de kaas in het midden plaatsen. Nu tot een zakje vouwen, door de punten bij elkaar te knijpen. Steek nu een houten prikker erdoor, zodat het eruit ziet als een knapzak. Zet op een ovenplateau en bestrijk met het losgeklopte ei. Laat even rusten en bak vervolgens af in een voorverwarmde oven op 190 graden in 10 minuten. Wel tussendoor even cotroleren. De sla aanmaken met de dressing en op de borden dresseren. Vermeng de noten met de créme fraïche en breng het op smaak met peper en zout. Lepel dit rondom de sla. De knapzakjes hier bovenop leggen en direct serveren.
Janneke van Laer zegt: