Recept
« Terug naar recepten
Knien in 't zoer op Maestrichtse wijze (konijn)
PT90M
Knien in 't zoer op Maestrichtse wijze (konijn)
Een heerlijk knien in 't zoer op maestrichtse wijze (konijn) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Frutesse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knien in 't zoer op Maestrichtse wijze (konijn) te bereiden
Uien pellen en in ringen snijden. In grote kom ui, azijn, kruidnagels, laurierblad, zout en 5 dl water mengen. Konijn erdoor scheppen en afgedekt in koelkast ca. 12 uur laten staan.
Konijn uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier. In braadpan boter verhitten en konijn rondom bruinbakken. Marinade (ongezeefd) toevoegen en aan de kook brengen. Ontbijtkoek, appelstroop en suiker toevoegen en op laag vuur konijn afgedekt in 45 minuten a 1 uur gaar braden. Laatste 15 minuten van braadtijd deksel verwijderen, zodat de saus iets kan indikken.
Konijn uit pan nemen en op schaal leggen.Saus boven andere pan door zeef schenken. Wijn bij saus schenken. Saus aan de kook brengen en op hoog vuur laten indikken tot mooie lichtgebonden saus ontstaat. Eventueel saus binden met allesbinder.
Konijn uit marinade nemen en droogdeppen met keukenpapier. In braadpan boter verhitten en konijn rondom bruinbakken. Marinade (ongezeefd) toevoegen en aan de kook brengen. Ontbijtkoek, appelstroop en suiker toevoegen en op laag vuur konijn afgedekt in 45 minuten a 1 uur gaar braden. Laatste 15 minuten van braadtijd deksel verwijderen, zodat de saus iets kan indikken.
Konijn uit pan nemen en op schaal leggen.Saus boven andere pan door zeef schenken. Wijn bij saus schenken. Saus aan de kook brengen en op hoog vuur laten indikken tot mooie lichtgebonden saus ontstaat. Eventueel saus binden met allesbinder.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.
rangvi zegt:
carin lenders zegt:
groetjes carin.
lekkerbekske zegt:
Corrien Derksen zegt:
Hoort bij mij nu standaard bij de kerst en carnaval. Of feestjes, etentjes met vrienden.
Makkelijk, vooraf te maken en mislukken kan niet!
Ik maak de saus af met wat bruine roux.
Bedankt.