Recept
« Terug naar recepten
Knipsaus
PT20M
Knipsaus
Een heerlijk knipsaus recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
marianne oud
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knipsaus te bereiden
Snipper de ui fijn. Pers de knoflooktenen. Snijd de bosui in ringetjes en knip de selderij en peterselie fijn. Verkruimel de feta met een vork in een diep bord. Knip de pepertjes in stukjes. N.b.: de naam Knipsaus is ontstaan door het vele knipwerk dat er gedaan moet worden!
Bereidingswijze
Zet de braadpan op een middelmatig vuur en smelt een kwart van de boter. Fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan al het groen toe met de rest van de boter. Laat de boter smelten onder goed roeren. Voeg dan de feta toe en de pepers. Voeg een half kopje water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Blijf goed roeren tot het begint te pruttelen. Laat het op een sudderplaatje zon 15 minuten sudderen.
Serveertips
Snijd het turkse brood in flinke stukken. Zet de pan op tafel en dippen maar! Denk om de servetjes! Deze saus is ook heel lekker bij vleesgerechten.
Bereidingswijze
Zet de braadpan op een middelmatig vuur en smelt een kwart van de boter. Fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan al het groen toe met de rest van de boter. Laat de boter smelten onder goed roeren. Voeg dan de feta toe en de pepers. Voeg een half kopje water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Blijf goed roeren tot het begint te pruttelen. Laat het op een sudderplaatje zon 15 minuten sudderen.
Serveertips
Snijd het turkse brood in flinke stukken. Zet de pan op tafel en dippen maar! Denk om de servetjes! Deze saus is ook heel lekker bij vleesgerechten.