Recept
« Terug naar recepten
Knipselbonen
PT60M
Knipselbonen
Een heerlijk knipselbonen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Andries Zijlstra
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Van m'n zuster.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knipselbonen te bereiden
De sperziebonen in stukjes knippen en 24 uur in koud water laten weken. De bonen in kokend water met zout opzetten en ongeveer 45 minuten laten koken. De aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden. De aardappelen bij de sperziebonen in de pan doen, gaar laten worden en bijna droog laten koken. Intussen de rookworst bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. De bonen en de aardappelen afgieten, boter toevoegen en door elkaar heen stampen. Op smaak brengen met peper en zout. De stamppot serveren met de rookworst in plakken er bovenop.
Mijn kookverhaal (Andries Zijlstra)
Dit recept en de knipselbonen heb ik van mijn zuster gekregen die aan 't wandelen was in Groningen. Onderweg heeft ze deze bonen van een boer gekocht. Ze zijn ook via internet te bestellen. Echt een smakelijke maaltijd. Bij de bereidingstijd heb ik niet de 24 uur weken vermeld.