KookJij

Knoflookboontjes met sambalvis

Een heerlijk knoflookboontjes met sambalvis recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Ingrediënten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knoflookboontjes met sambalvis te bereiden

1 Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
2 Maak de boontjes schoon en kook ze in ruim kokend water in ca. 3 minuten beetgaar. Afgieten.
3 Wrijf de visfilets in met de sambal. Wentel ze door de bloem.
4 Verhit een flinke laag olie in een koekenpan.
5 Bak de filets in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
6 Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes.
7 Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de knoflook en de boontjes ca. 3 min. Voeg de oestersaus toe en warm goed door.
8 Verdeel de warme mie over 2 borden, leg de visfilets erop en geef de knoflookboontjes erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

carmen

carmen zegt:
Probeer eens de mixen van Lee Kum Kee
en de k.k. bumbu"s van Sarirasa, de Bumbu eerst goed aanfruiten komen alle geuren naar boven en dan pas de groente of vlees vis toevoegen, de echte smaak uit het Oosten, en je hoeft niet zolang alles te stampen in de vijzel.
jacques joosten

jacques joosten zegt:
Laat Conimex eens liggen en ga voor echt. Koningsvogel heeft een geweldige reeks sambals. Er is zo veel meer dan alleen oelek. Denk aan sambal trassi, brandal, badjak etc..:p
Yvonne

Yvonne zegt:
Nou, ik zal het recept opslaan en eerdaags eens uitproberen. Maar de boontjes worden wel langer gekookt. ;)
Yvonne

Yvonne zegt:
Ik zal het recept opslaan en eerdaags eens uitproberen. Maar de boontjes worden dan wel langer gekookt ;).
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Hallo Yvonne,Neen,de boontjes zijn niet kei-hard,hoor. Ze hebben nog een "bite"(een klein knakje bij doorbijten),maar als jij ze zachter wilt hebben,wok/kook dan alles op 5á 6 min.Nóg een alternatief voor de mie is rijst,maar dit is ook het proberen waard. Eet smakelijk.:)
Yvonne

Yvonne zegt:
Verse boontjes 3 min. koken en daarna nog maar 3 min. wokken? Dan zijn ze toch nog kei-hard en niet gaar? Voor de rest lijkt het me wel lekker, maar kei-harde boontjes, nee.