Recept
« Terug naar recepten
Knoflookboontjes met sambalvis
PT30M
Knoflookboontjes met sambalvis
Een heerlijk knoflookboontjes met sambalvis recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ingrid Geenen- van der Linden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ingrediënten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflookboontjes met sambalvis te bereiden
1 Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
2 Maak de boontjes schoon en kook ze in ruim kokend water in ca. 3 minuten beetgaar. Afgieten.
3 Wrijf de visfilets in met de sambal. Wentel ze door de bloem.
4 Verhit een flinke laag olie in een koekenpan.
5 Bak de filets in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
6 Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes.
7 Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de knoflook en de boontjes ca. 3 min. Voeg de oestersaus toe en warm goed door.
8 Verdeel de warme mie over 2 borden, leg de visfilets erop en geef de knoflookboontjes erbij.
2 Maak de boontjes schoon en kook ze in ruim kokend water in ca. 3 minuten beetgaar. Afgieten.
3 Wrijf de visfilets in met de sambal. Wentel ze door de bloem.
4 Verhit een flinke laag olie in een koekenpan.
5 Bak de filets in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
6 Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes.
7 Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de knoflook en de boontjes ca. 3 min. Voeg de oestersaus toe en warm goed door.
8 Verdeel de warme mie over 2 borden, leg de visfilets erop en geef de knoflookboontjes erbij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jacques joosten zegt:
Yvonne zegt:
Yvonne zegt:
bametz-saffrie zegt:
carmen zegt:
en de k.k. bumbu"s van Sarirasa, de Bumbu eerst goed aanfruiten komen alle geuren naar boven en dan pas de groente of vlees vis toevoegen, de echte smaak uit het Oosten, en je hoeft niet zolang alles te stampen in de vijzel.