Recept
« Terug naar recepten
Knoflookbrood
PT20M
Knoflookbrood
Een heerlijk knoflookbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflookbrood te bereiden
Leg de looktenen in een pan met hete olijfolie en laat ze ongeveer 10 tot 15 minuten sudderen en licht kleuren.
Laat even afkoelen en pers de tenen look met de vingers of met een lookpers.
Meng ze dan met de gehakte kruiden en de roomkaas.
Voeg wat olijfolie toe en kruid met peper en zout.
Meng alles tot een homogene pasta.
Snij het stokbrood in gelijkmatige plakken en doe er de lookpasta op.
Verwarm de grill en grill de broodjes zodat ze knapperig zijn.
Lookbroodjes zijn overheerlijk in de zomer als aperitiefhapje of tapa.
Laat even afkoelen en pers de tenen look met de vingers of met een lookpers.
Meng ze dan met de gehakte kruiden en de roomkaas.
Voeg wat olijfolie toe en kruid met peper en zout.
Meng alles tot een homogene pasta.
Snij het stokbrood in gelijkmatige plakken en doe er de lookpasta op.
Verwarm de grill en grill de broodjes zodat ze knapperig zijn.
Lookbroodjes zijn overheerlijk in de zomer als aperitiefhapje of tapa.
thomas zegt: