Recept
« Terug naar recepten
knoflookkruidenrijst , varkenshaas in mangochutney
PT30M
knoflookkruidenrijst , varkenshaas in mangochutney
Een heerlijk knoflookkruidenrijst , varkenshaas in mangochutney recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe knoflookkruidenrijst , varkenshaas in mangochutney te bereiden
Rijst koken in water en zout.
ondertussen varkenshaasjes in stukken snijden en in boter bakken. zout en peper erop doen en uit de pan scheppen als het lekker bruin is.
In jus van het vlees, de fijngesneden knoflookteentjes bakken, metde verse kruiden.Dit hoeft maar heel kort, waarna het door de rijst geschept kan worden. rijst is nu klaar en hoeft straks allen maar opgewarmd te worden
2 dl water aan de kook brengen met het bouillonblokje. ondertussen papje maken van wat maizena en water.
mangochutney door de bouillon, en wat dikker maken met het maizenapapje. kan zijn dat er nu nog wat extra mangochutney aan toegevoegd mag worden, maar dat is dus naar smaak.
wanneer saus de juiste dikte heeft, dus niet te dik en niet te dun, het vlees erdoor doen.
Dan in een schaal de rijst doen, dan het vlees in mangochutneysaus erop, en als laatste nog wat verse peterselie en de pistachenootjes
ondertussen varkenshaasjes in stukken snijden en in boter bakken. zout en peper erop doen en uit de pan scheppen als het lekker bruin is.
In jus van het vlees, de fijngesneden knoflookteentjes bakken, metde verse kruiden.Dit hoeft maar heel kort, waarna het door de rijst geschept kan worden. rijst is nu klaar en hoeft straks allen maar opgewarmd te worden
2 dl water aan de kook brengen met het bouillonblokje. ondertussen papje maken van wat maizena en water.
mangochutney door de bouillon, en wat dikker maken met het maizenapapje. kan zijn dat er nu nog wat extra mangochutney aan toegevoegd mag worden, maar dat is dus naar smaak.
wanneer saus de juiste dikte heeft, dus niet te dik en niet te dun, het vlees erdoor doen.
Dan in een schaal de rijst doen, dan het vlees in mangochutneysaus erop, en als laatste nog wat verse peterselie en de pistachenootjes
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marylene zegt:
hoi hennie zegt: