Recept
« Terug naar recepten
Knoflooksoep met druiven
PT50M
Knoflooksoep met druiven
Een heerlijk knoflooksoep met druiven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ccr
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflooksoep met druiven te bereiden
Soep:
De boter smelten in een pannetje en de knoflooktenen erin uitknijpen. De bloem erbij strooien en gedurende 2 min goed door elkaar roeren.
Daarna de warme bouillon en de wijn er al roerend bij schenken.
Kruiden met peper zout en citroensap. Zeker 5 min zachtjes laten doorkoken.
De room erdoor scheppen.
De druiven halveren [eventueel ontvellen] en door de soep roeren.
Warmen, niet meer laten koken.
Soepstengels:
Leg de bladerdeeg lapjes naast elkaar en rol dun uit,
Roer de knoflook door de melk bestrijk het deeg met de helft ervan. Meng paprika kaas zout en peper en strooi de helft over de helft van het deeg sla het deeg dubbel en rol het weer dun uit. Herhaal dit met de rest van melk en kruiden. Maak een rechthoek en snijdt daar minimaal 24 stengels uit .
Oven voorverwarmen op 220 °C bak ze 7 tot 10 min tot ze goudbruin zijn.
Serveren:
In diepe voorverwarmde soepborden en 2 soepstengels, samengebonden met bieslook er apart bij.
De boter smelten in een pannetje en de knoflooktenen erin uitknijpen. De bloem erbij strooien en gedurende 2 min goed door elkaar roeren.
Daarna de warme bouillon en de wijn er al roerend bij schenken.
Kruiden met peper zout en citroensap. Zeker 5 min zachtjes laten doorkoken.
De room erdoor scheppen.
De druiven halveren [eventueel ontvellen] en door de soep roeren.
Warmen, niet meer laten koken.
Soepstengels:
Leg de bladerdeeg lapjes naast elkaar en rol dun uit,
Roer de knoflook door de melk bestrijk het deeg met de helft ervan. Meng paprika kaas zout en peper en strooi de helft over de helft van het deeg sla het deeg dubbel en rol het weer dun uit. Herhaal dit met de rest van melk en kruiden. Maak een rechthoek en snijdt daar minimaal 24 stengels uit .
Oven voorverwarmen op 220 °C bak ze 7 tot 10 min tot ze goudbruin zijn.
Serveren:
In diepe voorverwarmde soepborden en 2 soepstengels, samengebonden met bieslook er apart bij.