Recept
« Terug naar recepten
Knoflooksoep met garnalenschuimpjes
PT50M
Knoflooksoep met garnalenschuimpjes
Een heerlijk knoflooksoep met garnalenschuimpjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflooksoep met garnalenschuimpjes te bereiden
Breng de visbouillon aan de kook samen met de aardappelblokjes, knoflook, prei, tomaat en de ui. Laat dit zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Pureer het geheel in de keukenmachine of mixerblender. Wrijf het daarna door een fijne zeef in een andere pan. Breng het dan weer aan de kook en voeg de Culinesse toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Houd de soep warm tot gebruik. De eiwitten stijf kloppen in een met citroensap vetvrij gemaakte kom. Vervolgens de knoflook, de Parmezaanse kaas en de garnalen er voorzichtig doorheen mengen. Breng de kwart liter visbouillon tegen de kook aan en schep met een eetlepel ovale vormpjes van het mengsel. Laat deze in ca. 5 minuten gaar worden in de bouillon tot ze stevig zijn. Schep de soep in diepe borden en plaats 2 of 3 schuimpjes in het midden. Garneer de borden met takjes kervel.