KookJij

Knoflooktomaten

Een heerlijk knoflooktomaten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knoflooktomaten te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de tomaten in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven in een enkele laag in een grote ovenvaste schaal. Stop de takjes tijm en tenen knoflook tussen de tomaten (bewaar wat tijm voor de garnering)

2. Druppel de olijfolie over de tomaten en breng ze op smaak met peper. Bak de tomaten 40-45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht worden en langs de rand beginnen te blakeren.

3. Haal de takjes tijm eruit en gooi ze weg. Breng de tomaten op smaak met zout en peper. Garneer met de extra tijm en serveer heet of warm. Knijp aan tafel de knoflookpulp boven de tomaten uit de schil.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Brian

Brian zegt:
Een heel goed voorbeeld dat eenvoud lekker kan zijn. Mooi gerechtje Bobby!
mieke-damen

mieke-damen zegt:
Lijkt mij heel erg lekker, heb ze vanmiddag gemaakt dus ze kunnen straks zo de oven in. Ben benieuwd.
brandaris

brandaris zegt:
Lambert jij weet wel van de smaak af het lijkt mijn lekker