Recept
« Terug naar recepten
Knoflooktomaten
PT15M
Knoflooktomaten
Een heerlijk knoflooktomaten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bobby
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflooktomaten te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de tomaten in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven in een enkele laag in een grote ovenvaste schaal. Stop de takjes tijm en tenen knoflook tussen de tomaten (bewaar wat tijm voor de garnering)
2. Druppel de olijfolie over de tomaten en breng ze op smaak met peper. Bak de tomaten 40-45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht worden en langs de rand beginnen te blakeren.
3. Haal de takjes tijm eruit en gooi ze weg. Breng de tomaten op smaak met zout en peper. Garneer met de extra tijm en serveer heet of warm. Knijp aan tafel de knoflookpulp boven de tomaten uit de schil.
2. Druppel de olijfolie over de tomaten en breng ze op smaak met peper. Bak de tomaten 40-45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht worden en langs de rand beginnen te blakeren.
3. Haal de takjes tijm eruit en gooi ze weg. Breng de tomaten op smaak met zout en peper. Garneer met de extra tijm en serveer heet of warm. Knijp aan tafel de knoflookpulp boven de tomaten uit de schil.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mieke-damen zegt:
Brian zegt: