Recept
« Terug naar recepten
knolselderij taart
PT50M
knolselderij taart
Een heerlijk knolselderij taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans Mense
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe knolselderij taart te bereiden
De knolselderij in vieren snijden, schillen, wassen en vervolgens in dunne plakjes snijden. De knolselderij in een laagje water met zout en citroensap vijf minuten koken en vervolgens uit laten lekken in een vergiet.
De plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkblad laten ontdooien. De bodem van een springvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier bedekken en de vorm met bladerdeeg bekleden. Met een vork gaatjes in de bodem prikken. De vorm in de koelkast weg zetten
De verse roomkaas met de slagroom en de eieren gladroeren en op smaak brengen met peper en zout.
Het paneermeel over de bodem van de springvorm strooien. De met keukenpapier gedroogde plakjes knolselderij in de vorm leggen en het kaas mengsel hierover schenken. De selderijtaart in de op 250˚C voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar laten worden.
De plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkblad laten ontdooien. De bodem van een springvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier bedekken en de vorm met bladerdeeg bekleden. Met een vork gaatjes in de bodem prikken. De vorm in de koelkast weg zetten
De verse roomkaas met de slagroom en de eieren gladroeren en op smaak brengen met peper en zout.
Het paneermeel over de bodem van de springvorm strooien. De met keukenpapier gedroogde plakjes knolselderij in de vorm leggen en het kaas mengsel hierover schenken. De selderijtaart in de op 250˚C voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar laten worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
knolselderijtaart zegt: