KookJij

Knolselderijgratin

Een heerlijk knolselderijgratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knolselderijgratin te bereiden

Voeg al roerend de bloem bij de boter en laat 2 minuten op laag vuur koken.Schenk al roerend de melk erbij(schenk een nieuwe scheut er pas bij als de vorige is opgenomen). Breng op smaak met de mosterd en zout en peper.Verwarm de oven voor op 200 graden.Schaaf de knolselderij en aardappels met een dunschiller in plakjes.Doe ze in een ovenschaal,schep ze om met zout en peper en verdeel de mosterdsaus erover.Laat de gratin in 35 minuten gaar worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
In het weekeinde dit recept uitgeprobeerd. De meningen waren erg verdeeld maar dat kwam meer doordat een paar huisgenoten zich de smaak van knolselderij anders hadden voorgesteld. Ik vond het een lekkere combinatie. Wel heb ik de ovenschaal ipv 35 minuten ongeveer 50 minuten in de oven laten staan. Na de aangegeven tijd waren zowel de knolselderij als de aardappels nog niet gaar.
Een aanrader voor koude dagen!