Recept
« Terug naar recepten
Knolselderijsoep Belgische
PT45M
Knolselderijsoep Belgische
Een heerlijk knolselderijsoep belgische recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
34
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
seasons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knolselderijsoep Belgische te bereiden
Maak de selderijknol schoon, bewaar het groene blad en snijd dit grof. Snijd de geschilde selderijknol eerst in plakken en dan in blokjes. Smelt de boter in een soeppan en schep de ui en knolselderij erdoor. Strooi de tijm en 1 eetlepel selderijgroen erover en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Smoor de knolselderij afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Bak de plakjes spek in een koekenpan langzaam knapperig bruin. Druk ze met een houten spatel steeds tegen de bodem van de pan, zodat ze mooi recht en plat blijven. Laat de plakjes spek op keukenpapier uitlekken. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde en licht gebonden massa. Roer de slagroom erdoor en breng het geheel opnieuw aan de kook. Klop in een kom de eidooiers los met 4 eetlepels hete soep en schenk dit mengsel al roerende bij de soep. Verwarm de soep op heel laag vuur tot hij fluweelachtig is,maar laat hem niet meer koken.Schep de knolselderijsoep in warme diepe borden. Breek de plakjes spek in grove stukken en leg deze kris kras in het midden. Garneer met de rest van het selderijgroen.
kokkie zegt: