Recept
« Terug naar recepten
Knolselderijsoep met kaascroutons
PT30M
Knolselderijsoep met kaascroutons
Een heerlijk knolselderijsoep met kaascroutons recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
kees de hond
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Silvo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knolselderijsoep met kaascroutons te bereiden
Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
Pel en snipper de ui. Pers de knoflook.
Fruit de ui met knoflook ca. 3 minuten in een pan met 2 eetlepels olie. Bak ca. 350 g
knolselderijblokjes ca. 5 minuten mee. Voeg kippenbouillon toe en laat de
soep afgedekt ± 20 minuten zacht koken.
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
Verwijder de korsten van het brood. Bestrijk het brood aan beide zijden met olie en snijd
het brood in blokjes. Verdeel de broodblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, strooi de
Parmezaanse kaas erover en bak de croutons 8-12 minuten in de oven goudbruin.
Pureer de soep met de staafmixer en roer de kookroom en peterselie erdoor.
Verdeel de soep over kommen en garneer deze met kaascroutons.
Pel en snipper de ui. Pers de knoflook.
Fruit de ui met knoflook ca. 3 minuten in een pan met 2 eetlepels olie. Bak ca. 350 g
knolselderijblokjes ca. 5 minuten mee. Voeg kippenbouillon toe en laat de
soep afgedekt ± 20 minuten zacht koken.
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
Verwijder de korsten van het brood. Bestrijk het brood aan beide zijden met olie en snijd
het brood in blokjes. Verdeel de broodblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, strooi de
Parmezaanse kaas erover en bak de croutons 8-12 minuten in de oven goudbruin.
Pureer de soep met de staafmixer en roer de kookroom en peterselie erdoor.
Verdeel de soep over kommen en garneer deze met kaascroutons.
Mijn kookverhaal (kees de hond)
Een witte kerst heb je zelf in de hand...