Recept
« Terug naar recepten
Knolseldersoep met warm geitenkaasje
PT30M
Knolseldersoep met warm geitenkaasje
Een heerlijk knolseldersoep met warm geitenkaasje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maxime Lachi
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knolseldersoep met warm geitenkaasje te bereiden
Schil de knolselder en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Snijd ook de prei en de ui in stukken. Stoof de groenten enkele minuten in boter. Giet er de bouillon bij en zet verder onder in water. Laat 30 minuten rustig garen. Snipper intussen de look en het ontpitte chilipepertje. Laat de pijnboompitten met de look en het pepertje kleuren in hete olijfolie. Giet door een zeef en leg op keukenpapier om te ontvetten. Strooi er zout overheen.
Snijd de geitenkaas in 4 plakjes. Leg ze op een ingevette ovenplaat en strooi er fijngesneden rozemarijn over. Zet drie minuten in een oven op 180°C om op te warmen.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in borden en werk af met het geitenkaasje, de pijnboompitten en wat zwarte tapenade.
Snijd de geitenkaas in 4 plakjes. Leg ze op een ingevette ovenplaat en strooi er fijngesneden rozemarijn over. Zet drie minuten in een oven op 180°C om op te warmen.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in borden en werk af met het geitenkaasje, de pijnboompitten en wat zwarte tapenade.