Recept
« Terug naar recepten
Koe Loe Kai (kip gerecht)
PT90M
Koe Loe Kai (kip gerecht)
Een heerlijk koe loe kai (kip gerecht) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koe Loe Kai (kip gerecht) te bereiden
De kip in kleine blokjes snijden en omroeren met de sherry, zout en peper naar smaak.
Eidooier loskloppen met de maïzena en bloem.
Dit een half uur laten rusten.
Eiwit stijfkoppen voeg dit toe aan het beslag (goed door scheppen).
Doop de kipblokjes in het beslag en frituur deze tot ze licht bruin zijn.
Maak nu de wortel, ui, knoflook, champignons, paprika en prei schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Bak de groente 5 minuten in hete olie.
In een steelpannetje ketchup, azijn en sojasaus verwarmen en met maïzena binden.
Voeg de suiker toe en laat deze al roerend oplossen in de saus.
Doe de saus en groente bij elkaar.
Eidooier loskloppen met de maïzena en bloem.
Dit een half uur laten rusten.
Eiwit stijfkoppen voeg dit toe aan het beslag (goed door scheppen).
Doop de kipblokjes in het beslag en frituur deze tot ze licht bruin zijn.
Maak nu de wortel, ui, knoflook, champignons, paprika en prei schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Bak de groente 5 minuten in hete olie.
In een steelpannetje ketchup, azijn en sojasaus verwarmen en met maïzena binden.
Voeg de suiker toe en laat deze al roerend oplossen in de saus.
Doe de saus en groente bij elkaar.
jaap zegt: