Recept
« Terug naar recepten
Koffieparfait met citroen-cognac syllabub
PT60M
Koffieparfait met citroen-cognac syllabub
Een heerlijk koffieparfait met citroen-cognac syllabub recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koffieparfait met citroen-cognac syllabub te bereiden
Syllabub:De zeste van de citroen halen.Citroen uitpersen en het sap zeven.Alle ingrediënten,behalve de slagroom,mengen en afgedekt zo lang mogelijk laten trekken.De slagroom lobbig kloppen.Vlak vóór het uitserveren het vocht,naar keuze gezeefd of niet,onder de slagroom roeren.Serveren in hoge glazen.
Kapsel:De eiwitten met de suiker rustig opkloppen met de mixer.Als de eiwitten stijf zijn de eierdooiers toevoegen.de gezeefde maïzena en bloem erdoor spatelen.Het mengsel dun uitsmeren op een bakmatje.Afbakken op 200 graden ongeveer 7 minuten.
Parfait:
Kook de koffie met de suiker in tot ongeveer 1/3.Mix de eierdooiers in een kom en giet er al kloppend langzaam het koffie extract bij.Blijven kloppen tot het mengsel volledig afgekoeld is.Klop de slagroom stijf en meng met het koffiemengsel.Leg een plakje kapsel onder in een (metalen)ring en giet er de parfait op.Zet in de vriezer.
Presetatie:
Zet de parfait op een koel bord en garneer met wat boontjes.zetde syllabub erbij.
Kapsel:De eiwitten met de suiker rustig opkloppen met de mixer.Als de eiwitten stijf zijn de eierdooiers toevoegen.de gezeefde maïzena en bloem erdoor spatelen.Het mengsel dun uitsmeren op een bakmatje.Afbakken op 200 graden ongeveer 7 minuten.
Parfait:
Kook de koffie met de suiker in tot ongeveer 1/3.Mix de eierdooiers in een kom en giet er al kloppend langzaam het koffie extract bij.Blijven kloppen tot het mengsel volledig afgekoeld is.Klop de slagroom stijf en meng met het koffiemengsel.Leg een plakje kapsel onder in een (metalen)ring en giet er de parfait op.Zet in de vriezer.
Presetatie:
Zet de parfait op een koel bord en garneer met wat boontjes.zetde syllabub erbij.