Recept
« Terug naar recepten
Kofta
PT50M
Kofta
Een heerlijk kofta recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kofta te bereiden
snij de peterselie en koriander met de hand fijn, doe hetzelfde met de ui en het pepertje, pers de knoflook en mix alles met het gehakt en de kruiden.
je kunt ook de ui en de knoflook peterselie en koriander in een keuken machine fijn maken , maar dan moet je 2 etl extra bloem in het gehakt doen om het stevig te houden
snij de aubergine in de lengte dan in plakjes en laat het in water en wat zout voor ongeveer een half uurtje.
dep de aubergines droog en bak ze om en om of dep ze met een beetje olijf olie en leg onder de gril, je doet dit om ze flexible te maken zodat je er mee kunt werken ze hoeven niet bruin te worden.
maakt van de kofta vinger lange worstjes en leg die aan het eind van de aubergine, dan rol je het op
leg ze in een oven vaste schaal
maak nu de tomaten sauce
mix in het kokende water de kruiden en tomaten puree blijf roeren tot alles opgelost is.
giet dit over de kofta rolletjes en doe op het laatst de gehakte tomaten en het sap in het blik er boven op.
doe het in de oven en bedek het met aluminium folie
laat het koken voor 30 min
haal dan het aluminium folie eraf en laat het nog 20 min in de oven als het nog niet een beetje bruin er uit ziet leg dan onder de grill voor 10 min.
alles in een voorverwarmde oven koken van 220 graden.
serveer met eigen gemaakte patatjes, hummus, een salade en libanees brood of turks of marocaans brood.
eet smakkelijk!
je kunt ook de ui en de knoflook peterselie en koriander in een keuken machine fijn maken , maar dan moet je 2 etl extra bloem in het gehakt doen om het stevig te houden
snij de aubergine in de lengte dan in plakjes en laat het in water en wat zout voor ongeveer een half uurtje.
dep de aubergines droog en bak ze om en om of dep ze met een beetje olijf olie en leg onder de gril, je doet dit om ze flexible te maken zodat je er mee kunt werken ze hoeven niet bruin te worden.
maakt van de kofta vinger lange worstjes en leg die aan het eind van de aubergine, dan rol je het op
leg ze in een oven vaste schaal
maak nu de tomaten sauce
mix in het kokende water de kruiden en tomaten puree blijf roeren tot alles opgelost is.
giet dit over de kofta rolletjes en doe op het laatst de gehakte tomaten en het sap in het blik er boven op.
doe het in de oven en bedek het met aluminium folie
laat het koken voor 30 min
haal dan het aluminium folie eraf en laat het nog 20 min in de oven als het nog niet een beetje bruin er uit ziet leg dan onder de grill voor 10 min.
alles in een voorverwarmde oven koken van 220 graden.
serveer met eigen gemaakte patatjes, hummus, een salade en libanees brood of turks of marocaans brood.
eet smakkelijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Els Meeuwsen zegt: