Recept
« Terug naar recepten
Kogel met perenbavarois en saffraan met geweckte b
PT80M
Kogel met perenbavarois en saffraan met geweckte b
Een heerlijk kogel met perenbavarois en saffraan met geweckte b recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Culinaire Saisonnier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kogel met perenbavarois en saffraan met geweckte b te bereiden
Was de bramen goed,laat ze uitlekken.
Zet de weckpot gedurende 15 minuten in de oven van 100°C en laat afkoelen.
Doe de bramen in de pot en vul af met het mengsel van suikerwater en brandewijn.
Bewaar de pot minimaal 3 weken in de kelder (hoe langer, hoe beter).
Tableer witte chocolade en giet de halve ronde vormen.
Vul de halve bollen met de bavarois, welke niet sterk gebonden hoeft te zijn.
Laat de randen van de chocolade licht smelten en plaats ze opeen.
Tik de sabayon stevig en spatel er de slagroom door.
Spuit voor de decoratie twee strakke banen oubliebeslag naast elkaar.
Spuit daartussen het kletskoppenbeslag en bak gedurende 3 à 4 minuten (totdat de oublie mooi goudgeel is) af op 180°C.
Wikkel direct tot een spiraal.
Bestrooi de chocoladebollen met poedersuiker
Zet de weckpot gedurende 15 minuten in de oven van 100°C en laat afkoelen.
Doe de bramen in de pot en vul af met het mengsel van suikerwater en brandewijn.
Bewaar de pot minimaal 3 weken in de kelder (hoe langer, hoe beter).
Tableer witte chocolade en giet de halve ronde vormen.
Vul de halve bollen met de bavarois, welke niet sterk gebonden hoeft te zijn.
Laat de randen van de chocolade licht smelten en plaats ze opeen.
Tik de sabayon stevig en spatel er de slagroom door.
Spuit voor de decoratie twee strakke banen oubliebeslag naast elkaar.
Spuit daartussen het kletskoppenbeslag en bak gedurende 3 à 4 minuten (totdat de oublie mooi goudgeel is) af op 180°C.
Wikkel direct tot een spiraal.
Bestrooi de chocoladebollen met poedersuiker