Recept
« Terug naar recepten
kogelbiefstuk met peperroomsaus
PT15M
kogelbiefstuk met peperroomsaus
Een heerlijk kogelbiefstuk met peperroomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vlees.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kogelbiefstuk met peperroomsaus te bereiden
Smelt 50 gram boter in een koekenpan op een matig vuur. Wacht tot het schuim grotendeels wegtrekt en de boter lichtbruin wordt. Leg de biefstukken in de pan, schroei ze aan beide zijden snel dicht en bak ze in 3-5 minuten rood tot rosè. Zout het vlees en houdt het warm onder aluminiumfolie. Fruit het sjalotje in de rest van de boter en roer de bloem erdoor.Giet er langzaam al roerende de runderbouillon bij en breng het al roerende aan de kook tot een gladde saus. Roer de peperkorrels, de mosterd de cognac en de crème fraîche door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Dennis van Weeghel zegt: