KookJij

kogelbiefstuk met peperroomsaus

Een heerlijk kogelbiefstuk met peperroomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vlees.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe kogelbiefstuk met peperroomsaus te bereiden

Smelt 50 gram boter in een koekenpan op een matig vuur. Wacht tot het schuim grotendeels wegtrekt en de boter lichtbruin wordt. Leg de biefstukken in de pan, schroei ze aan beide zijden snel dicht en bak ze in 3-5 minuten rood tot rosè. Zout het vlees en houdt het warm onder aluminiumfolie. Fruit het sjalotje in de rest van de boter en roer de bloem erdoor.Giet er langzaam al roerende de runderbouillon bij en breng het al roerende aan de kook tot een gladde saus. Roer de peperkorrels, de mosterd de cognac en de crème fraîche door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dennis van Weeghel

Dennis van Weeghel zegt:
Tegenwoordig heb je bij de sauzen Knorr kant en klaar maar dat lijkt meer op champignonesoep:( De pak van Knok om zelf te maken is echt top, je moet alleen groene peper toevoegen want die zijn ver te zoeken.:D
Dennis van Weeghel

Dennis van Weeghel zegt:
Dankjewel voor het recept ik ga het vanavond meteen uitproberen :)
Simsum

Simsum zegt:
Wat een heerlijke peper-roomsaus ! Ben er gek op!
mexx

mexx zegt:
kan dit recept ook zonder de cognac??