Recept
« Terug naar recepten
Kokos-passiesoesjes
PT45M
Kokos-passiesoesjes
Een heerlijk kokos-passiesoesjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vriendin - L. V. 031211
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kokos-passiesoesjes te bereiden
Basis recept soezendeeg:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Breng water aan de kook met de boter en zout.
Laat de boter smelten.
Doe de bloem er in een keer bij en roer net zolang tot het deeg een bal vormt en alle bloem is opgenomen. Neem de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen.
Breek er het ei boven en roer tot het volledig is opgenomen.
Doe het volgende ei erbij en blijf roeren tot al het ei is opgenomen en het deeg glanst.
Voor kleine soesjes: schep met 2 lepeltjes 12 bergjes deeg met tussenruimtes voor het rijzen op het bakblik. Gebruik 2 eetlepels voor grote soezen.
Bak de soezen afhankelijk van de grootte gaar en bruin.
Kleine soesjes in circa 12 minuten de grote in circa 25 minuten.
Houd tijdens het bakken de deur gesloten.
Zet dan de ovendeur op een kier en laat de soezen 10 minuten in de oven afkoelen.
Neem ze daarna uit de oven en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Snijd voor het vullen met een scherp mes een opening in de soezen of snijd het kapje eraf en vul de soezen.
Voor de vulling:
Week de gelatine in ruim koud water.
Breng de limonadesiroop aan de kook, neem de pan van het vuur.
Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in de hete siroop.
Hang een zeef boven het mengsel.
Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees eruit en doe in de zeef.
Wrijf het vruchtvlees door de zeef zodat alleen de zwarte pitjes achterblijven.
Schep er de yoghurt en de kokos door en laat het geheel in de koelkast opstijven.
Doe het mengsel in een spuitzak.
Snijd met een scherp mes een opening in de soesjes.
Vul ze met het mengsel.
Bewaar tot gebruik in de koelkast tot gebruik.
Bestrooi voor serveren met poedersuiker.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Breng water aan de kook met de boter en zout.
Laat de boter smelten.
Doe de bloem er in een keer bij en roer net zolang tot het deeg een bal vormt en alle bloem is opgenomen. Neem de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen.
Breek er het ei boven en roer tot het volledig is opgenomen.
Doe het volgende ei erbij en blijf roeren tot al het ei is opgenomen en het deeg glanst.
Voor kleine soesjes: schep met 2 lepeltjes 12 bergjes deeg met tussenruimtes voor het rijzen op het bakblik. Gebruik 2 eetlepels voor grote soezen.
Bak de soezen afhankelijk van de grootte gaar en bruin.
Kleine soesjes in circa 12 minuten de grote in circa 25 minuten.
Houd tijdens het bakken de deur gesloten.
Zet dan de ovendeur op een kier en laat de soezen 10 minuten in de oven afkoelen.
Neem ze daarna uit de oven en laat ze op een rooster verder afkoelen.
Snijd voor het vullen met een scherp mes een opening in de soezen of snijd het kapje eraf en vul de soezen.
Voor de vulling:
Week de gelatine in ruim koud water.
Breng de limonadesiroop aan de kook, neem de pan van het vuur.
Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in de hete siroop.
Hang een zeef boven het mengsel.
Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees eruit en doe in de zeef.
Wrijf het vruchtvlees door de zeef zodat alleen de zwarte pitjes achterblijven.
Schep er de yoghurt en de kokos door en laat het geheel in de koelkast opstijven.
Doe het mengsel in een spuitzak.
Snijd met een scherp mes een opening in de soesjes.
Vul ze met het mengsel.
Bewaar tot gebruik in de koelkast tot gebruik.
Bestrooi voor serveren met poedersuiker.
Selene zegt:
Groetjes, Selene.